FORBAKE S.A.
PRODUKTY
BIO-ORGANIC i bez ...
NABŁYSZCZANIE
CUKIERNICZE
KARMELE i CIASTA
EMULGATORY
ŚWIEŻOŚĆ
OLEJE SMARUJĄCE
KONSERWANTY
PĄCZKI i PIECZYWO
ZAKWASY SUCHE
SŁODY, EKSTRAKTY
TECHNOLOGIA
RECEPTURY
WIEDZA
WSPARCIE
FILMY
MAKRO - FOTO
EXTRA
AKTUALNOŚCI
TARGI
REKLAMY
CIEKAWOSTKI
FORBAKE S.A.
JAKOŚĆ
NASZA FIRMA
ZAMÓWIENIA
KONTAKT
dla AKCJONARIUSZY
RODO
ENGLISH
COMPANY
PRODUCTS
CONTACT
e-sklep i blog
NABŁYSZCZANIE i DEKOROWANIE
POŁYSK na SKÓRCE w PIECZYWIE i CIASTKACH:
NABŁYSZCZACZ PŁYNNY ROŚLINNY 4BAKE (KONCENTRAT, "czysta etykieta")
EGG-IN-BAG 4BAKE (proszek, POŁYSK NA PIECZYWIE i CIASTKACH)
TOP-SHINE FORBAKE (płyn, roślinny, "czysta etykieta", POŁYSK NA PIECZYWIE i CIASTKACH)
STICKY GLAZE FORBAKE (płyn, roślinny, przed garownią, alternatywnie - jako lepiszcze)
DEKORACJA w PIECZYWIE i CIASTACH:
CIĘTE ZIARNO OWSA (posypka dekoracyjna lub składnik)
TYGRYSIA SKÓRKA DEKORACYJNA INSTANT w proszku - 4BAKE
SŁÓD STARMALT JĘCZMIENNY KARMELOWY
WEISS SCHNEE SUPER DEKOR PUDER - 4BAKE (cukier dekoracyjny - biały puder, nietopliwy, trwały, "czysta etykieta")
SÓL DEKORACYJNA NIETOPLIWA DELIKATNA - 4BAKE (przed wypiekiem, delikatna w trakcie gryzienia)
PŁATKI ZIEMNIACZANE 100% CLEAN LABEL - 4BAKE
OTRĘBY PRAŻONE PSZENNE GRUBE - 4BAKE
ŻELE DEKORACYJNE GOTOWE do UŻYCIA:
ŻEL BŁYSZCZĄCY na ZIMNO NEUTRALNY - 4BAKE (bez rozcieńczania; także karmelowy, truskawkowy, cytrynowy)
ŻEL BŁYSZCZĄCY na ZIMNO, na GORĄCO, SPRAY NEUTRALNY - 4BAKE (także do natrysku - po rozcieńczeniu; także morelowy)
ŻEL BŁYSZCZĄCY na GORĄCO NEUTRALNY - 4BAKE ( + max. 30% wody; także morelowy)
ŻEL BŁYSZCZĄCY SPRAY NEUTRALNY - 4BAKE (do natrysku - bez rozcieńczania)
ŻEL LŚNIĄCY do ZIMNYCH DESERÓW, CZEKOLADOWY - 4BAKE (także pistacjowy
PRZEWAGA KONKURENCYJNA
(
ŚRODEK do NABŁYSZCZANIA PIECZYWA i CIASTEK TOPSHINE – 4BAKE
)
* apetyczny, intensywnie szklisty połysk i kolor oraz gładkość na powierzchni pieczywa i ciastek;
* łatwość spryskiwania – powstaje rzadki, wysoce płynny roztwór, łatwy do spryskiwania/nanoszenia;
* krótka i „czysta etykieta” – tylko jed
en składnik (bez „E…” oraz bez dodatku laktozy, soi, jaj);
* termo-stabilność - produkt stabilny podczas schładzania i zamrażania oraz po ich podgrzaniu i/lub rozmrożeniu;
* niska cena (koszt roztworu to 4 zł/kg) i wysoka wydajność (natryskiwanie bardzo cienkiej warstwy/filmu);
* nie tworzy wizualnego kontrastu po-wypiekowego pomiędzy obszarem posmarowanym i nieposmarowanym;
* nie powoduje powstawania silnego zwęglenia/zabrudzenia na powierzchni blach i papierów wypiekowych;
* nie powoduje powstawania intensywnego, nieprzyjemnego zapachu w pomieszczeniu do natryskiwania;
* nie powoduje problematycznego przyklejania się nabłyszczonych wypieków do folii ani innych opakowań;
* używany również jako silny „klej” spożywczy do posypek i ziaren (redukcja strat oderwanych posypek i ziaren).