NABŁYSZCZANIE i DEKOROWANIE


POŁYSK na SKÓRCE w PIECZYWIE i CIASTKACH:

NABŁYSZCZACZ PŁYNNY ROŚLINNY 4BAKE (KONCENTRAT, "czysta etykieta")

EGG-IN-BAG 4BAKE (proszek, POŁYSK NA PIECZYWIE i CIASTKACH)

JAJECZKO FORBAKE (proszek, KOLOR i POŁYSK NA PIECZYWIE i CIASTKACH) 

TOP-SHINE FORBAKE (płyn, roślinny, "czysta etykieta", POŁYSK NA PIECZYWIE i CIASTKACH)

STICKY GLAZE FORBAKE (płyn, roślinny, przed garownią, alternatywnie - jako lepiszcze)

DEKORACJA w PIECZYWIE i CIASTACH:

CIĘTE ZIARNO OWSA (posypka dekoracyjna lub składnik) 

TYGRYSIA SKÓRKA DEKORACYJNA INSTANT w proszku - 4BAKE

SŁÓD STARMALT JĘCZMIENNY KARMELOWY

WEISS SCHNEE SUPER DEKOR PUDER - 4BAKE (cukier dekoracyjny - biały puder, nietopliwy, trwały, "czysta etykieta")

SÓL DEKORACYJNA NIETOPLIWA DELIKATNA - 4BAKE (przed wypiekiem, delikatna w trakcie gryzienia)

PŁATKI ZIEMNIACZANE 100% CLEAN LABEL - 4BAKE 

OTRĘBY PRAŻONE PSZENNE GRUBE - 4BAKE

  


ŻELE DEKORACYJNE GOTOWE do UŻYCIA:

ŻEL BŁYSZCZĄCY na ZIMNO NEUTRALNY - 4BAKE (bez rozcieńczania; także karmelowy, truskawkowy, cytrynowy)

ŻEL BŁYSZCZĄCY na ZIMNO, na GORĄCO, SPRAY NEUTRALNY - 4BAKE (także do natrysku - po rozcieńczeniu; także morelowy)

ŻEL BŁYSZCZĄCY na GORĄCO NEUTRALNY - 4BAKE ( + max. 30% wody; także morelowy)

ŻEL BŁYSZCZĄCY SPRAY NEUTRALNY - 4BAKE (do natrysku - bez rozcieńczania)

ŻEL LŚNIĄCY do ZIMNYCH DESERÓW, CZEKOLADOWY - 4BAKE (także pistacjowy


PRZEWAGA KONKURENCYJNA

(ŚRODEK do NABŁYSZCZANIA PIECZYWA i CIASTEK TOPSHINE – 4BAKE)

* apetyczny, intensywnie szklisty połysk i kolor oraz gładkość na powierzchni pieczywa i ciastek;

* łatwość spryskiwania – powstaje rzadki, wysoce płynny roztwór, łatwy do spryskiwania/nanoszenia;

* krótka i „czysta etykieta” – tylko jeden składnik (bez „E…” oraz bez dodatku laktozy, soi, jaj);

* termo-stabilność - produkt stabilny podczas schładzania i zamrażania oraz po ich podgrzaniu i/lub rozmrożeniu;

* niska cena (koszt roztworu to 4 zł/kg) i wysoka wydajność (natryskiwanie bardzo cienkiej warstwy/filmu);

* nie tworzy wizualnego kontrastu po-wypiekowego pomiędzy obszarem posmarowanym i nieposmarowanym;

* nie powoduje powstawania silnego zwęglenia/zabrudzenia na powierzchni blach i papierów wypiekowych;

* nie powoduje powstawania intensywnego, nieprzyjemnego zapachu w pomieszczeniu do natryskiwania;

* nie powoduje problematycznego przyklejania się nabłyszczonych wypieków do folii ani innych opakowań;

* używany również jako silny „klej” spożywczy do posypek i ziaren (redukcja strat oderwanych posypek i ziaren).